Peeler

Kosmetisk peeling er en hudbehandling som innebærer påføring av en kjemisk løsning på huden for å fjerne de øverste lagene av døde hudceller og avdekke en glattere, mer strålende hud.

Det finnes ulike typer kosmetiske peelinger som varierer i styrke og dybde av peeling. Overfladiske peelinger, også kjent som “lys” peelinger, inneholder mildere kjemikalier som bare påvirker de øverste lagene av huden, og kan være effektive for å forbedre hudens tekstur og glød. Dypere peelinger, også kjent som “medium” og “dype” peelinger, inneholder sterkere kjemikalier som kan påvirke dypere lag av huden og kan bidra til å behandle dypere rynker, pigmentflekker og aknearr.

Noen vanlige ingredienser i kosmetiske peelinger inkluderer glykolsyre, salisylsyre, melkesyre og trikloreddiksyre. Disse kjemikaliene kan bidra til å eksfoliere døde hudceller, forbedre hudens tekstur og tone, samt redusere fine linjer, rynker og pigmentflekker.

Det er viktig å velge en kvalifisert hudpleiespesialist for å utføre kosmetiske peelinger, og følge deres etterbehandlingsinstruksjoner nøye for å sikre optimal helbredelse og resultater. Det kan også være nødvendig å begrense eksponering for sollys og bruke solkrem etter behandlingen, da huden kan være mer følsom for sollys på grunn av eksfoliering av de øverste lagene av huden.

Peeler typer

Det finnes flere forskjellige typer kosmetiske peelinger som kan utføres på ulike områder av kroppen. Her er noen vanlige typer og områder de kan brukes på:

 

Glykolsyrepeel: Dette er en type overfladisk peeling som inneholder glykolsyre. Den kan bidra til å eksfoliere døde hudceller, forbedre hudens tekstur og tone, samt redusere fine linjer og rynker. Den kan brukes på ansikt, nakke og hender.

 

Salisylsyrepeel: Dette er også en type overfladisk peeling som inneholder salisylsyre. Den kan bidra til å bekjempe kviser og urenheter, og kan brukes på ansikt, nakke, rygg og bryst.

 

TCA-peel: Dette er en type dypere peeling som inneholder trikloreddiksyre (TCA). Den kan bidra til å behandle dypere rynker, pigmentflekker og aknearr. Den kan brukes på ansikt, nakke, hender og armer.

 

Jessner-peel: Dette er en type dypere peeling som inneholder en blanding av salisylsyre, melkesyre og resorsinol. Den kan bidra til å forbedre hudens tekstur og tone, samt redusere fine linjer, rynker og pigmentflekker. Den kan brukes på ansikt, nakke, bryst og hender.

 

Retinol-peel: Dette er en type overfladisk peeling som inneholder retinol. Den kan bidra til å forbedre hudens tekstur og tone, samt redusere fine linjer og rynker. Den kan brukes på ansikt og nakke.

 

Det er viktig å konsultere med en kvalifisert hudpleiespesialist for å bestemme hvilken type peeling som er best egnet for dine behov og hudtype, og å følge deres etterbehandlingsinstruksjoner nøye for å sikre optimal helbredelse og resultater.

De kan hjelpe deg